Parhaat kotisiivouspalvelut Espoossa

Isän kanssa kotisiivous

Kotisiivoojat siivoavat sekä omistus- että vuokra-asuntoja Espoossa. Kodin säännöllinen siivoaminen on tärkeää, sillä muuten lika pääsee pinttymään pintoihin. Lika ja pöly myös heikentävät sisäilman laatua. Jos itsellä ei ole aikaa tai halua alkaa imuroida, pyyhkiä pölyjä ja kuurata pönttöä, kannattaa ottaa yhteyttä kotisiivouspalveluun. 

Pöly pilaa sisäilman

Kun puhutaan sisäilmaongelmista, ajatellaan usein kosteusvaurioita ja hometta. Harvalle tulee mieleen, että pelkkä pöly riittää pilaamaan sisäilman. Huonepöly sisältää muun muassa ihmisestä syntynyttä hilsettä, erilaisia mikrobeja (kuten homeitiöitä), eläinperäisiä allergeeneja, lasi-, paperi- ja tekstiilikuituja sekä eräitä muovin ainesosia. Haitallisinta ihmisten terveydelle on nimenomaan pienijakoinen, leijuva pöly. Pikkiriikkiset pölyhiukkaset pääsevät kulkeutumaan keuhkoihin ja aina verenkiertoon asti. Kodin pinnoilta käsiin tarttuvat pölyhiukkaset voivat aiheuttaa ihoärsytystä, minkä lisäksi ne voivat kulkeutua käsistä silmiin.

Kotisiivouksella on vaikutusta sisäilman laatuun

Kodin siivoaminen poistaa pinnoille laskeutuvan, karkeamman pölyn. Ilmassa leijuvaa pölyä poistetaan toimivan ilmanvaihdon avulla. Se, miten kodin pinnat siivotaan, vaikuttaa huoneissa olevan pölyn määrään ja sitä kautta sekä sisäilman laatuun että asukkaiden terveyteen. 

Siivouspäivänä tulisi tehdä muutakin kuin imuroida. Erilaiset pinnat ja tasot tulisi puhdistaa joko mikrokuituliinoilla tai nihkeillä räteillä, sillä näin pöly saadaan sidottua liinaan, eikä se joudu takaisin hengitysilmaan. Tehokkaimmin pinnoille laskeutuvaa pölyä saadaan vähennettyä imuroimalla myös tekstiilipinnat (kuten sohvat) ja pyyhkimällä yli 180 senttimetrin korkeudella olevat pinnat (kuten kirjahyllyn yläpuoli). Ikkunalautojen puhdistaminenkin on tärkeää, sillä ikkunan ympäristössä on usein liiankin hyvä kerääntymis- ja kasvupaikka erilaisille mikrobeille. Muutaman kerran vuodessa on aika puhdistaa ilmanvaihtoventtiilit ja -säleiköt, jotta sisäilma pysyisi raikkaana. 

Myös siivous voi aiheuttaa sisäilmaongelmia

Juuri kun pääsimme kertomasta, että huoneilmassa oleva pöly pilaa sisäilman ja että sisäilman laatua voidaan parantaa säännöllisellä ja huolellisella siivouksella, on meidän todettava, että myös itse siivous voi aiheuttaa sisäilmaongelmia. Jos siivous tehdään vääränlaisilla kemikaaleilla tai tekniikoilla, voi siivous heikentää sisäilman laatua ja johtaa jopa rakenteiden kastumiseen. Kotisiivous kuormittaa myös ympäristöä. Siivotessakin kannattaa muistaa, ettei ole samantekevää, mitä aineita viemäriin päästää ja kuinka paljon energiaa kuluttaa.

Kotisiivous voi heikentää sisäilman laatua, jos kodin tilat siivotaan pölyä ilmaan nostavilla menetelmillä, eli esimerkiksi lakaisemalla lattiat . Tavallisessa ruokakaupassa myytävät siivousaineet sisältämät usein voimakkaita liuottimia ja ilmaan haihtuvia aineosia. Liuottimet ja ilmaan haihtuvat hajusteet sekä lattiavahat pilaavat sisäilmaa, kuormittavat ympäristöä ja saattavat aiheuttaa terveysvaikutuksia. Myös liiallista vedenkäyttöä pitää välttää, varsinkin kuivia tiloja (esimerkiksi keittiötä tai makuuhuonetta) siivotessa. Veden kanssa läträäminen voi johtaa rakenteisiin syntyviin kosteusvaurioihin, jolloin haitalliset homeitiöt lisääntyvät sisäilmassa.

Ekologinen siivooja ottaa huomioon niin siivousvälineiden valmistustavat, siivousaineiden aineosat ja biohajoavuuden, siivoustuotteiden kuljetuksen ja pakkausten aiheuttamat päästöt kuin esimerkiksi kodinkoneiden energiatehokkuuden. Pesuaineet rehevöittävät vesistöjä, ja energian tuhlaaminen nopeuttaa ilmastonmuutosta. 

Ammattitaitoinen kotisiivooja hoitaa siivouksen kympin arvoisesti 

Kotisiivous sujuu nopeasti, vastuullisesti ja kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, kun asialla on kotisiivouksen ammattilainen. Kotisiivousta työkseen tekevät selviytyvät viikkosiivouksista, suursiivouksista, ikkunoiden pesusta ja muuttosiivouksista paljon nopeammin kuin maallikot. Ripeydestä huolimatta he saavat aikaan hyvää jälkeä. Hanat, tiskipöytä ja peilit kiiltelevät puhtauttaan, nurkissa ei ole villakoiria ja sormenjäljetkin on pyyhitty pois kahvojen luota. 

Kotisiivoojat käyttävät aina oikeita menetelmiä ja aineita. Iso osa kotisiivoojista siivoaa ekologisesti, eli ei esimerkiksi käytä suotta liian vahvoja pesuaineita. Voit varmistaa asian kotisiivoojaltasi, ja tarvittaessa pyytää häntä siivoamaan kotisi mahdollisimman ekologisesti ja/tai allergiaystävällisesti.

Siivousalan ammattilaiset

Monet Espoossa toimivat kotisiivouspalvelut ovat todella hyviä, mutta nostetaan tässä yhteydessä esiin Freska ja Sevalia. Freskan asiakkaat ovat antaneet sille arvosanaksi 4,7/5. Freskalta voi tilata siivouksen kätevästi netissä. Valitse sopivin aika ja maksa siivous saman tien – helppoa ja nopeaa. Kertasiivouksen tuntihinta on 48 euroa. Mitä useammin tilaat siivouksen, sitä edullisemmin sen saat – jokaviikkoinen siivous on 40 euroa tunti. Kotitalousvähennys (40 %) pudottaa hinnan noin 22,80 euroon per tunti. 

Sevalia on Freskan tapaan netistä tilattava ja netissä maksettava kotisiivouspalvelu. Sevalia on todella edullinen, sillä kertasiivouksen tai säännöllisen viikkosiivouksen hinta on vain 26 euroa (sisältää arvonlisäveron 24 %). Kotitalousvähennyksen jälkeen asiakas maksaa vain 15,60 euroa per tunti.