Lue nämä vinkit ennen kuin muutat Espooseen

Muuttaminen voi viedä kalenterista useamman päivän. Miten muutto kannattaa hoitaa? Millaisia käytännön asioita kannattaa ottaa huomioon?

Jos sinulla on isompi asunto tai sinulle on muuten vain kertynyt paljon tavaraa, voi muuttojärjestelyihin joutua kiinnittämään erityistä huomiota. Jos siis kyseessä on isompi muutto, kannattaa miettiä kaksi kertaa, hoitaako kaiken pakkaamisen ja tavaroiden kuljetuksen itse – vai turvautuuko jonkin muuttofirman apuun. Markkinoilla on monia muuttopalveluja tarjoavia yrityksiä, joiden avulla muutto helpottuu paljon. Heidän kauttaan saa yleensä myös hyviä muuttolaatikoita, jolloin jätesäkkien sijaan muuttolaatikot hoituvat sinulle valmiiksi. Palvelut toki maksavat jonkin verran, joten jokaisen kannattaa miettiä, mikä on itselle sopivin vaihtoehto. Vaikka palveluista joutuukin maksamaan jonkin verran, se voi silti olla järkevämpi vaihtoehto, koska ajallisesti säästää todella paljon.

Muuttaminen toiselle paikkakunnalle on aina isompi juttu, kuin kaupungin sisällä muuttaminen. Monet muuttavat pääkaupunkiseudulle töihin tai opiskelujen perässä. Esimerkiksi Espoo on suosittu asuinpaikka, sillä se on suhteellisen lähellä Helsinkiä. Espoossa on paljon töitä, varsinkin IT-alan työpaikkoja. Jos sinulla itselläsi on muutto käsillä, tai olet muuten vain kiinnostunut muuttoon liittyvistä asioista, jatka tämän artikkelin lukemista. Kerromme, miten saat parhaiten hoidettua muuttojärjestelyt, ja mitä kannattaa huomioida varsinkin silloin, jos olet muuttamassa Espooseen.

Käytännön asioita muutosta

Muuttaminen voi olla hermoja raastaavaa puuhaa. Voit kuitenkin helpottaa muuttoa käyttämällä muuttofirman apua. Silloin voit itse keskittyä vain pakkaamaan ja purkamaan tavarasi, ja muuttoliike huolehtii kaikesta muusta. Voi myös tilata avaimet käteen -muuton, jolloin sinun ei tarvitse laittaa tikkua ristiin. Jos alkaa itse hoitaa muuttoa, voi joutua tilanteeseen, missä joutuu pakkaamaan tavaroitaan vaikkapa jätesäkkiin muuttolaatikoiden puutteessa. Muuttoliikkeen kautta saat jätesäkkien sijaan muuttolaatikot, mitkä helpottavat muuttoa melkoisesti. Niitä on helppo kantaa, ne ovat kestäviä, ja niitä on helppo sovittaa muuttoautoon.

Pahvilaatikko

Muuttoliikkeen kautta saat siis laatikoita, joihin on helppo pakata kodin tavarat. Kun tavaroita viedään uuteen osoitteeseen, voit huoleti luottaa muuttoliikkeen työntekijöihin. He ovat ammattilaisia: he tietävät, miten tavaroita pitää käsitellä, ja miten hankalimmat ja raskaimmatkin tavarat saadaan turvallisesti perille. Jos alat itse kantaa jotain suurta ja painavaa, voi olla, että loukkaat selkäsi. Edessä saattaa olla viikkojen sairasloma. Silloin muuttokin voi lykkääntyä.

Espoo asuinpaikkana

Espoo on suosittu asuinpaikka. Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne toimii hyvin, joten Espoosta pääsee parhaimmillaan muutamissa minuuteissa Helsingin keskustaan. Helsinkiin pääsee Espoosta niin bussilla, junalla kuin metrolla, sillä uudehko Länsimetro pysähtyy niin Keilaniemessä kuin Otaniemessäkin. Voitkin harkita autosta luopumista, kun olet muuttanut Espooseen!

Espoossa on oma keskustansa, mutta siellä palvelut ovat hajaantuneet hieman enemmän. Varsinainen ydinkeskusta onkin hieman hankala määritellä. Espoosta löytyy kuitenkin useita isoja kauppakeskuksia, joista löytyy paljon liikkeitä, palveluita ja ravintoloita. Täten ei ole välttämätöntä päästä aina Helsingin keskustaan, vaan kaikki tarvittavat palvelut ja kaupat löytyvät kyllä suoraan Espoostakin.

Rautatieasema

Espoossa on myös paljon työpaikkoja. Monet isot yritykset pitävät pääpaikkaansa Espoon Keilaniemessä, jota pidetäänkin Suomen business-keskittymänä. Alue kehittyy ja kasvaa koko ajan, ja alueelle on suunnitteilla monikymmenkerroksisia pilvenpiirtäjiä, joihin tulee lisää toimistotiloja. Lisäksi Espoon Otaniemessä on Suomen suurin yliopisto, joka vetää alueelle erityisesti tekniikan alan opiskelijoita ja toimijoita. Kehittyvällä alueella on paljon työpaikkoja, mitkä pitää täyttää. Ja kun työpaikkoja syntyy lisää, tarvitaan myös asuntoja, joita nousee Espoon alueelle koko ajan. Saatat saada asunnon aivan upouudesta rakennuksesta!

Espoota pidetään varsin hyvänä ja arvokkaana asuinalueena. Toki kaupungin sisällä on erilaisia asuinalueita, mutta yleisesti ottaen seutu on arvostettua asuinaluetta. Meren läheisyys antaa myös oman lisänsä kaupunkikuvaan. Espoosta löytyy myös koko Suomen arvokkain asuinalue, nimittäin Westend. Täällä voi käydä ihastelemassa suuria merenrantahuviloita ja -kartanoita. Esimerkiksi Kivenlahdessa pääsee asumaan meren rannalla paljon halvemmalla kuin Westendissä.

Jos olet jo saanut työpaikan Espoosta, halunnet asua mahdollisimman lähellä sitä: näin työmatkoihin kuluu vähemmän aikaa. Jos työmatkan lyhyys ei ole sinulle tärkeä asia, tutustu avoimin mielin Espoon eri kaupunginosiin. Joku tykkää enemmän Nöykkiöstä, toinen Tapiolasta – käy ajelemassa eri alueilla ja vertaile niiden palveluita, niin löydät oman suosikkisi.