Blogi

Miten puhdistaa erilaiset lattiamateriaalit

Nainen istuu lattialla

Joka kodissa on jonkinlainen lattia. Keskiajalla köyhimmissä tuvissa oli pelkkä maalattia. 1900-luvun alussa tunnettiin lähinnä jykevät puulattiat. 2020-luvulla vaihtoehtoja on vaikka millä mitalla, mutta tyylikkäät laminaattilattiat ovat saavuttaneet suuren suosion. Laminaatti on erittäin helppo huoltaa ja pitää puhtaana. 

Tässä kerromme myös muovilattioiden, puulattioiden ja esimerkiksi kivilattioiden puhdistamisesta.

Kaikki lattiat puhdistetaan samaan tapaan

Kaikille lattiapinnoille sopii imurointi ja nihkeäpyyhintä. Isoimmat erot ovat siinä, kuinka paljon vettä voi käyttää, ja millainen pesuaine kannattaa varata.

Siivous sujuu laadukkailla välineillä. Mieti jo kaupassa, onko lattiapesin oikean mittainen, ja saavuttaako sillä myös hankalat paikat. Muista pestä moppi, liina tai sieni usein 60 asteessa. Joka kerta ei tarvita konepesua, vaan käsinpesu riittää.

Jotta et joutuisi hinkkaamaan lattioitasi suu irvessä, on syytä puhdistaa kaikki tahrat heti tuoreeltaan. Naarmuja, värjäytymiä ja kupruilua voi estää jo ennalta.

Muista siis pyyhkiä kengät ja jättää ne eteiseen. Kalusteiden jalkojen alle kannattaa laittaa huopaa, ja kovimmalle kulutukselle altistuvat kohdat suojata matoilla. Huonekaluja ei kannata vetää pitkin lattiaa – silloinkaan, kun vaihtaa niiden paikkaa lattian kulumisen tasapainottamiseksi.

Älä pese lattioita liian märällä liinalla äläkö roiskuta lattialle vettä. Imuroi roskat ja hiekka pois, vältä naarmuttavia pesuaineita tai -välineitä ja kiinnitä huomiota sekä pesuaineen laatuun että annosteluun. Ota huomioon, että muovilattian voi värjätä niin matto, muovikassi, tumma sähköjohto kuin sohvan jalkojen suojanappi.

Muovilattia voidaan vahata pesun jälkeen

Muovilattia on helppohoitoinen. Irtoroskat ja pöly kannattaa poistaa imuroimalla – toki lattia voidaan myös lakaista. Seuraavaksi lattia voidaan pyyhkiä nihkeällä tai kostealla liinalla sekä miedolla yleispuhdistusaineella.

Perinteiset muovilattiat (kuten pinnoitetut muovimatot) voi vahata. Se helpottaa lattian pitämistä puhtaana.

Kosteiden tilojen muovimatot lakaistaan tai imuroidaan sekä pyyhitään säännöllisesti kostealla. Aina silloin tällöin muovimatto on hyvä pestä harjalla ja yleispuhdistusaineella. Mahdolliset kalkkisaostumat saa pois happamalla pesuaineella.

Siivousvälineet

Puulattia on pitkäikäinen oikein hoidettuna

Puulattia kestää pitkään, kun sitä huolletaan oikein. Puulattiaa ei kannata puhdistaa liian märällä – suosi imurointia ja nihkeäpyyhintää. Puulattian puhdistuksessa on hyvä suosia neutraalia tai heikosti emäksistä pesuainetta.

Toisinaan puulattia kannattaa lakata, maalata, öljytä tai vahata. Tarkasta kyseisen puulattian huolto-ohjeista, miten työ kannattaa tehdä – tai teetä työ ammattilaisella.

Laminaattilattia on huoleton vaihtoehto

Laminaattilattia on monessa suhteessa huoleton vaihtoehto. Se on helppo pitää puhtaana ja se kestää niin koirien kynsiä kuin lasten leikkejäkin. Laminaattilattia ei pelästy pienestä kosteudesta, mutta ei sen päällä kyllä kannata seisottaa vettä.

Laminaattilattia on hyvä imuroida tai mopata säännöllisesti. Nihkeä moppi ja yleispuhdistusaine ovat parhaat aseet lattian säännölliseen puhdistamiseen. Vältä saippuapohjaisia puhdistusaineita, joista voi jäädä ikävä harmaa kalvo lattiaan.

Laminaattilattia on siitäkin niin mukava lattia, ettei sitä tarvitse vahailla tai lakkailla.

Korkkilattia ja linoleumilattia vaativat hieman tarkkuutta

Korkkilattian ja linoleumilattian huollossa vaaditaan hieman tarkkuutta. Imurointi, kuivamoppaus ja pyyhkiminen nihkeällä liinalla ovat hyviä ratkaisuja.

Linoleumilattia ei tykkää kosteudesta. Se voi alkaa jopa haista liiallisen kosteuden takia. Jos lattia pitää pestä, käytä saippuaa sisältävää ainetta, minkä pH on alle 10. Emäksinen pesuaine saattaa kellastaa pinnan. Joskus linoleumilattia voidaan vahata uudelleen.

Korkkilattia vaatii neutraaleja yleispuhdistusaineita, jotta siihen ei tule juovia. Tarkasta korkkilattiasi huolto-ohjeet, sillä käsittelemätön, vahattu, lakattu ja muovipinnoitettu korkkilattia ovat hieman erilaisia huoltaa.

Kivilattioita on joka lähtöön

Kivilattioita on useita erilaisia, ja niiden huolto-ohjeet vaihtelevat. Kaikki kivilattiat voi imuroida ja pyyhkiä joko kuivalla tai nihkeällä.

Luonnonkivi, erityisesti marmori, on herkkä happamille pesuaineille. Graniittilattia voi harmaantua liiallisesta pesuaineiden käytöstä, joten panosta annosteluun. Marmori- ja hiekkakivilaattojen saumoja voi pestä emäksisellä pesuaineella.

Keraamiset ja puristelaatat voi pyyhkiä kostealla. Myös vesipesu vahvasti emäksisellä aineella ja harjalla on OK – silloin tällöin. Laattalattian voi ehkä suojata kivisuoja-aineella.

Kokolattiamatot pitää imuroida usein

Kokolattiamatot keräävät pölyä, vaikka niiden laatu onkin parantunut takavuosikymmenistä. Imuroi kokolattiamatto usein harjaavalla mattosuuttimella. Jos matossa on tahroja, pyri poistamaan ne heti rätillä, esimerkiksi mikrokuitupyyhkeellä. Vanhaa tahraa voit yrittää pyyhkiä lattiakuivaimen ympärille kiedotulla kostealla liinalla.

Toisinaan kokolattiamatto kannattaa pestä painehuuhtelukoneella, minkä voi vuokrata.

Espoossa asumisen parhaat puolet

Saatat olla kuullut vanhan vitsin, jossa kysytään, että mikä on parasta Suomen Turussa? Vastaus on luonnollisesti: ”tie Helsinkiin.” Samalla hurtilla huumorilla voidaan kysyä, että mikä on parasta Helsingissä? No, muun muassa Länsiväylä, ykköstie, kehätiet – ja kaikki muut reitit, joita pitkin voi vaeltaa Espoon puolelle. Espoo vain on lähestulkoon täydellinen, ja voit löytää sieltä aivan mitä tahansa. No et ehkä aivan mitä tahansa; 1700-1800-luvulla rakennettua kaupunkikeskusta et Espoosta löydä, mutta pääsethän noita samoja reittejä pitkin takaisin Helsinkiinkin, jos kantakaupungin ikävä yllättää. Kaikkea muuta sitten jo löydätkin tästä puutarhakaupungista.

Suurkaupungista saapuvalle Espoo saattaa vaikuttaa metsäiseltä, erillisten lähiökeskittymien täyttämältä joutomaalta, jolla ei olisi juuri annettavaa ihmiskunnalle. Rakkaus Espooseen ei välttämättä sytykään aivan ensisilmäyksellä, mutta antamalla tilaisuuden, se syttyykin sitten varmasti. Espoossa asuvat eivät haluaisi pois, mutta jos joutuvat muuttamaan, jää kaipuu noille kallioisille rannoille, aurinkoisille niityille ja loppumattomille metsäpoluille sydämeen pysyvästi. Seudulle muuttava saattaa ihmetellä kuinka ihmeessä kaupunki voi olla yksi Suomen suurimpia, koostuuhan se lähinnä erilaisista lähiöistä keskellä metsiä ja peltoja.

Mikä sitten tekee Espoosta näin ainutlaatuisen? Sanalla sanoen: ”kokonaisuus”. Toisella sanalla sanoen: ”rannikko”. Aloitetaan kuitenkin pohjoisesta. Pohjois-Espoossa sijaitsee yksi Suomen tunnetuimmista luontokohteista, nimittäin Nuuksio. Viimeistään Bodomin murhat toivat Nuuksion koko kansan alitajuntaan, mutta alue on muutakin kuin silmitöntä väkivaltaa. Itseasiassa väkivaltaa Nuuksiossa ei juuri tavata. Bodomin tapahtumistakin on jo vuosikymmeniä, joten retkeä Suomen kauneimpaan metsään ei tarvitse pelätä. Nuuksiosta löydät kymmeniä, ellei jopa satoja kilometrejä valaistuja luontopolkuja, lukuisia järviä, rantoja, niittyjä, leiriytymisalueita ja laavuja. Talvisin luontopolkuja tampataan hoidetuiksi laduiksi, ja rannoille avataan avantouintipisteitä.

Kun matkaat Nuuksiosta etelään, saavut pian Espoon keskukseen. Alue sijaitsee likimain Espoon keskellä, mutta varsinainen keskus se ei ole. Löydät alueelta valtion ja kaupungin virastot, Ikean, yhden Suomen vanhimmista kivikirkoista ja reitin etelään Finnoontietä pitkin. Tiedät mitä tehdä.

Rantaraitti

Espoon meri

Finnoontien peltojen reunustama kaunis, mutkitteleva tie johtaa sinut kohti rannikkoa – Espoon ehdottomasti sykähdyttävintä ominaisuutta. Lähiöt rannikon varrella ovat jokainen hyvinkin erilaisia, mutta jokaisesta voit jatkaa vielä matkaasi saaristoon – toiseen Espoon sykähdyttävään ominaispiirteeseen. Rannikkolähiöitä on nopeasti laskettuna kymmenen. Vanhalta Neuvostoliiton rajalta Kivenlahdesta aina Tapiolan puutarhakaupunginosaan, ja sieltä Otaniemen kuuluisaan teekkarikylään. Voit kävellä tai pyöräillä kaikkien kaupunginosien halki niin kutsuttua rantaraittia pitkin. Varaa tähän koko päivä, tai ehkä jopa useampikin. Reitti alkaa (tai päättyy) Kivenlahdesta, josta matka jatkuu Espoonlahden kautta Soukkaan. Soukasta tie vie Kaitaan kautta Matinkylään, Haukilahteen, sekä Westendin superrikkaiden lukaalien editse Tapiolaan, ja lopuksi vielä Otaniemeen.

Kivenlahden valkeat kadut ja korkeat lasitornit tuovat väistämättä mieleen jonkin kauan kadoksissa olleen Etelä-Eurooppalaisen huvivenesatamakaupungin. Jo ensiaskeleilla huomaat, että Kivenlahtea on suunniteltu alusta alkaen jalankulkijat huomioon ottaen. Rantabulevardille johtavalla kävelykadulla voit nauttia virvokkeita jollakin monista terasseista, ennen kuin jatkat matkaasi rantaraitin metsäisille rantakallioille. Viimeistään tässä kohden on sydämesi myyty, mutta Espoolla on vielä paljon annettavaa. Jos et usko, niin kirjoitapa selaimen hakukenttään vaikkapa hakusana ”kotisiivous espoo”. Haku antaa 37 700 hakutulosta, joista löydät varmasti parhaan kotisiivoojan tarpeisiisi.

Kotisiivous

Kotisiivous

Espoosta löytyvät palvelut ovat totta tosiaan kuin minkä tahansa suurkaupungin palveluita. On jättiläismäisiä ostoskeskuksia, metroja, noutoruokaa, kotiinkuljetuksia, yllä mainittua kotisiivousta – aivan mitä nyt mieleesi voikaan tulla. Tutustutaan hetki tarkemmin tähän kotisiivoukseen. Pelkästään Google Mapsiin kirjattuja kotisiivouspalveluita löytyy usean sivun verran, ja 37 700 hakutuloksesta löytyy varmasti vielä muutama, jotka eivät karttapalvelussa näy. Kattavaa kotisiivousta tarjotaan aina paristakymmenestä eurosta alkaen, ja tämä voi olla joko yksittäinen kertakäynti, tai halutessasi siivooja käy luonasi vaikka päivittäin.

Muita suurkaupungeista tuttuja palveluita kuten Woltia tai Uberia ei tarvitse myöskään etsiä pitkään. Sen sijaan rannikkokaupungin etuja, kuten suppilaudan tai kanootin vuokraa et välttämättä löydäkään muista maailman metropoleista. Takuuvarma viikonloppuvinkki onkin tilata ensin Uber lähimmälle uimarannalle, Woltin kautta viikonlopun ruokahuolto, lastata tavarat kanoottiin ja lipua saaristoon viikonlopuksi. Kaupungin saarissa saa pääsääntöisesti leiriytyä vapaasti. Pidäthän kuitenkin jäljistäsi huolen ja toimitat roskat saarilta löytyviin roskiksiin – ne tyhjennetään kaupungin toimesta. Kaunista, eikö vain!

Parhaat kotisiivouspalvelut Espoossa

Isän kanssa kotisiivous

Kotisiivoojat siivoavat sekä omistus- että vuokra-asuntoja Espoossa. Kodin säännöllinen siivoaminen on tärkeää, sillä muuten lika pääsee pinttymään pintoihin. Lika ja pöly myös heikentävät sisäilman laatua. Jos itsellä ei ole aikaa tai halua alkaa imuroida, pyyhkiä pölyjä ja kuurata pönttöä, kannattaa ottaa yhteyttä kotisiivouspalveluun. 

Pöly pilaa sisäilman

Kun puhutaan sisäilmaongelmista, ajatellaan usein kosteusvaurioita ja hometta. Harvalle tulee mieleen, että pelkkä pöly riittää pilaamaan sisäilman. Huonepöly sisältää muun muassa ihmisestä syntynyttä hilsettä, erilaisia mikrobeja (kuten homeitiöitä), eläinperäisiä allergeeneja, lasi-, paperi- ja tekstiilikuituja sekä eräitä muovin ainesosia. Haitallisinta ihmisten terveydelle on nimenomaan pienijakoinen, leijuva pöly. Pikkiriikkiset pölyhiukkaset pääsevät kulkeutumaan keuhkoihin ja aina verenkiertoon asti. Kodin pinnoilta käsiin tarttuvat pölyhiukkaset voivat aiheuttaa ihoärsytystä, minkä lisäksi ne voivat kulkeutua käsistä silmiin.

Kotisiivouksella on vaikutusta sisäilman laatuun

Kodin siivoaminen poistaa pinnoille laskeutuvan, karkeamman pölyn. Ilmassa leijuvaa pölyä poistetaan toimivan ilmanvaihdon avulla. Se, miten kodin pinnat siivotaan, vaikuttaa huoneissa olevan pölyn määrään ja sitä kautta sekä sisäilman laatuun että asukkaiden terveyteen. 

Siivouspäivänä tulisi tehdä muutakin kuin imuroida. Erilaiset pinnat ja tasot tulisi puhdistaa joko mikrokuituliinoilla tai nihkeillä räteillä, sillä näin pöly saadaan sidottua liinaan, eikä se joudu takaisin hengitysilmaan. Tehokkaimmin pinnoille laskeutuvaa pölyä saadaan vähennettyä imuroimalla myös tekstiilipinnat (kuten sohvat) ja pyyhkimällä yli 180 senttimetrin korkeudella olevat pinnat (kuten kirjahyllyn yläpuoli). Ikkunalautojen puhdistaminenkin on tärkeää, sillä ikkunan ympäristössä on usein liiankin hyvä kerääntymis- ja kasvupaikka erilaisille mikrobeille. Muutaman kerran vuodessa on aika puhdistaa ilmanvaihtoventtiilit ja -säleiköt, jotta sisäilma pysyisi raikkaana. 

Myös siivous voi aiheuttaa sisäilmaongelmia

Juuri kun pääsimme kertomasta, että huoneilmassa oleva pöly pilaa sisäilman ja että sisäilman laatua voidaan parantaa säännöllisellä ja huolellisella siivouksella, on meidän todettava, että myös itse siivous voi aiheuttaa sisäilmaongelmia. Jos siivous tehdään vääränlaisilla kemikaaleilla tai tekniikoilla, voi siivous heikentää sisäilman laatua ja johtaa jopa rakenteiden kastumiseen. Kotisiivous kuormittaa myös ympäristöä. Siivotessakin kannattaa muistaa, ettei ole samantekevää, mitä aineita viemäriin päästää ja kuinka paljon energiaa kuluttaa.

Kotisiivous voi heikentää sisäilman laatua, jos kodin tilat siivotaan pölyä ilmaan nostavilla menetelmillä, eli esimerkiksi lakaisemalla lattiat . Tavallisessa ruokakaupassa myytävät siivousaineet sisältämät usein voimakkaita liuottimia ja ilmaan haihtuvia aineosia. Liuottimet ja ilmaan haihtuvat hajusteet sekä lattiavahat pilaavat sisäilmaa, kuormittavat ympäristöä ja saattavat aiheuttaa terveysvaikutuksia. Myös liiallista vedenkäyttöä pitää välttää, varsinkin kuivia tiloja (esimerkiksi keittiötä tai makuuhuonetta) siivotessa. Veden kanssa läträäminen voi johtaa rakenteisiin syntyviin kosteusvaurioihin, jolloin haitalliset homeitiöt lisääntyvät sisäilmassa.

Ekologinen siivooja ottaa huomioon niin siivousvälineiden valmistustavat, siivousaineiden aineosat ja biohajoavuuden, siivoustuotteiden kuljetuksen ja pakkausten aiheuttamat päästöt kuin esimerkiksi kodinkoneiden energiatehokkuuden. Pesuaineet rehevöittävät vesistöjä, ja energian tuhlaaminen nopeuttaa ilmastonmuutosta. 

Ammattitaitoinen kotisiivooja hoitaa siivouksen kympin arvoisesti 

Kotisiivous sujuu nopeasti, vastuullisesti ja kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, kun asialla on kotisiivouksen ammattilainen. Kotisiivousta työkseen tekevät selviytyvät viikkosiivouksista, suursiivouksista, ikkunoiden pesusta ja muuttosiivouksista paljon nopeammin kuin maallikot. Ripeydestä huolimatta he saavat aikaan hyvää jälkeä. Hanat, tiskipöytä ja peilit kiiltelevät puhtauttaan, nurkissa ei ole villakoiria ja sormenjäljetkin on pyyhitty pois kahvojen luota. 

Kotisiivoojat käyttävät aina oikeita menetelmiä ja aineita. Iso osa kotisiivoojista siivoaa ekologisesti, eli ei esimerkiksi käytä suotta liian vahvoja pesuaineita. Voit varmistaa asian kotisiivoojaltasi, ja tarvittaessa pyytää häntä siivoamaan kotisi mahdollisimman ekologisesti ja/tai allergiaystävällisesti.

Siivousalan ammattilaiset

Monet Espoossa toimivat kotisiivouspalvelut ovat todella hyviä, mutta nostetaan tässä yhteydessä esiin Freska ja Sevalia. Freskan asiakkaat ovat antaneet sille arvosanaksi 4,7/5. Freskalta voi tilata siivouksen kätevästi netissä. Valitse sopivin aika ja maksa siivous saman tien – helppoa ja nopeaa. Kertasiivouksen tuntihinta on 48 euroa. Mitä useammin tilaat siivouksen, sitä edullisemmin sen saat – jokaviikkoinen siivous on 40 euroa tunti. Kotitalousvähennys (40 %) pudottaa hinnan noin 22,80 euroon per tunti. 

Sevalia on Freskan tapaan netistä tilattava ja netissä maksettava kotisiivouspalvelu. Sevalia on todella edullinen, sillä kertasiivouksen tai säännöllisen viikkosiivouksen hinta on vain 26 euroa (sisältää arvonlisäveron 24 %). Kotitalousvähennyksen jälkeen asiakas maksaa vain 15,60 euroa per tunti. 

Lue nämä vinkit ennen kuin muutat Espooseen

Muuttaminen voi viedä kalenterista useamman päivän. Miten muutto kannattaa hoitaa? Millaisia käytännön asioita kannattaa ottaa huomioon?

Jos sinulla on isompi asunto tai sinulle on muuten vain kertynyt paljon tavaraa, voi muuttojärjestelyihin joutua kiinnittämään erityistä huomiota. Jos siis kyseessä on isompi muutto, kannattaa miettiä kaksi kertaa, hoitaako kaiken pakkaamisen ja tavaroiden kuljetuksen itse – vai turvautuuko jonkin muuttofirman apuun. Markkinoilla on monia muuttopalveluja tarjoavia yrityksiä, joiden avulla muutto helpottuu paljon. Heidän kauttaan saa yleensä myös hyviä muuttolaatikoita, jolloin jätesäkkien sijaan muuttolaatikot hoituvat sinulle valmiiksi. Palvelut toki maksavat jonkin verran, joten jokaisen kannattaa miettiä, mikä on itselle sopivin vaihtoehto. Vaikka palveluista joutuukin maksamaan jonkin verran, se voi silti olla järkevämpi vaihtoehto, koska ajallisesti säästää todella paljon.

Muuttaminen toiselle paikkakunnalle on aina isompi juttu, kuin kaupungin sisällä muuttaminen. Monet muuttavat pääkaupunkiseudulle töihin tai opiskelujen perässä. Esimerkiksi Espoo on suosittu asuinpaikka, sillä se on suhteellisen lähellä Helsinkiä. Espoossa on paljon töitä, varsinkin IT-alan työpaikkoja. Jos sinulla itselläsi on muutto käsillä, tai olet muuten vain kiinnostunut muuttoon liittyvistä asioista, jatka tämän artikkelin lukemista. Kerromme, miten saat parhaiten hoidettua muuttojärjestelyt, ja mitä kannattaa huomioida varsinkin silloin, jos olet muuttamassa Espooseen.

Käytännön asioita muutosta

Muuttaminen voi olla hermoja raastaavaa puuhaa. Voit kuitenkin helpottaa muuttoa käyttämällä muuttofirman apua. Silloin voit itse keskittyä vain pakkaamaan ja purkamaan tavarasi, ja muuttoliike huolehtii kaikesta muusta. Voi myös tilata avaimet käteen -muuton, jolloin sinun ei tarvitse laittaa tikkua ristiin. Jos alkaa itse hoitaa muuttoa, voi joutua tilanteeseen, missä joutuu pakkaamaan tavaroitaan vaikkapa jätesäkkiin muuttolaatikoiden puutteessa. Muuttoliikkeen kautta saat jätesäkkien sijaan muuttolaatikot, mitkä helpottavat muuttoa melkoisesti. Niitä on helppo kantaa, ne ovat kestäviä, ja niitä on helppo sovittaa muuttoautoon.

Pahvilaatikko

Muuttoliikkeen kautta saat siis laatikoita, joihin on helppo pakata kodin tavarat. Kun tavaroita viedään uuteen osoitteeseen, voit huoleti luottaa muuttoliikkeen työntekijöihin. He ovat ammattilaisia: he tietävät, miten tavaroita pitää käsitellä, ja miten hankalimmat ja raskaimmatkin tavarat saadaan turvallisesti perille. Jos alat itse kantaa jotain suurta ja painavaa, voi olla, että loukkaat selkäsi. Edessä saattaa olla viikkojen sairasloma. Silloin muuttokin voi lykkääntyä.

Espoo asuinpaikkana

Espoo on suosittu asuinpaikka. Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne toimii hyvin, joten Espoosta pääsee parhaimmillaan muutamissa minuuteissa Helsingin keskustaan. Helsinkiin pääsee Espoosta niin bussilla, junalla kuin metrolla, sillä uudehko Länsimetro pysähtyy niin Keilaniemessä kuin Otaniemessäkin. Voitkin harkita autosta luopumista, kun olet muuttanut Espooseen!

Espoossa on oma keskustansa, mutta siellä palvelut ovat hajaantuneet hieman enemmän. Varsinainen ydinkeskusta onkin hieman hankala määritellä. Espoosta löytyy kuitenkin useita isoja kauppakeskuksia, joista löytyy paljon liikkeitä, palveluita ja ravintoloita. Täten ei ole välttämätöntä päästä aina Helsingin keskustaan, vaan kaikki tarvittavat palvelut ja kaupat löytyvät kyllä suoraan Espoostakin.

Rautatieasema

Espoossa on myös paljon työpaikkoja. Monet isot yritykset pitävät pääpaikkaansa Espoon Keilaniemessä, jota pidetäänkin Suomen business-keskittymänä. Alue kehittyy ja kasvaa koko ajan, ja alueelle on suunnitteilla monikymmenkerroksisia pilvenpiirtäjiä, joihin tulee lisää toimistotiloja. Lisäksi Espoon Otaniemessä on Suomen suurin yliopisto, joka vetää alueelle erityisesti tekniikan alan opiskelijoita ja toimijoita. Kehittyvällä alueella on paljon työpaikkoja, mitkä pitää täyttää. Ja kun työpaikkoja syntyy lisää, tarvitaan myös asuntoja, joita nousee Espoon alueelle koko ajan. Saatat saada asunnon aivan upouudesta rakennuksesta!

Espoota pidetään varsin hyvänä ja arvokkaana asuinalueena. Toki kaupungin sisällä on erilaisia asuinalueita, mutta yleisesti ottaen seutu on arvostettua asuinaluetta. Meren läheisyys antaa myös oman lisänsä kaupunkikuvaan. Espoosta löytyy myös koko Suomen arvokkain asuinalue, nimittäin Westend. Täällä voi käydä ihastelemassa suuria merenrantahuviloita ja -kartanoita. Esimerkiksi Kivenlahdessa pääsee asumaan meren rannalla paljon halvemmalla kuin Westendissä.

Jos olet jo saanut työpaikan Espoosta, halunnet asua mahdollisimman lähellä sitä: näin työmatkoihin kuluu vähemmän aikaa. Jos työmatkan lyhyys ei ole sinulle tärkeä asia, tutustu avoimin mielin Espoon eri kaupunginosiin. Joku tykkää enemmän Nöykkiöstä, toinen Tapiolasta – käy ajelemassa eri alueilla ja vertaile niiden palveluita, niin löydät oman suosikkisi.